Paraules d’infermeria. Un equip que t’acompanyarà en la Reproducció Assistida.

“Us acompanyarem al llarg de tot el camí, entenent-vos, respectant-vos i fent-vos costat…”

Endinsar-se en el món de la Reproducció Assistida és una decisió difícil i moltes vegades encara ho és més prendre la decisió de començar un tractament si el que es vol és formar una família.

La missió que tenim les infermeres és acompanyar-te al llarg de tot el procés una vegada s’ha decidit, juntament amb el doctor/a, el tractament a realitzar.

Durant aquest procés acostumen a sorgir moltes incerteses, molts dubtes, moltes pors… I som l’equip d’infermeria qui proporcionem el temps i l’espai adequats per resoldre’ls i fer més senzill el que sembla un camí molt complicat.

Els dubtes més comuns comencen pel “tempo” del tractament i la disponibilitat d’horaris per compaginar-ho amb la vida laboral. T’expliquem i anotem tranquil·lament les diverses visites que s’han de realitzar abans i durant el tractament i el gran ventall d’horaris que oferim per cobrir les vostres necessitats.

Una altra inquietud molt habitual és la medicació i la seva auto administració. Cal que sapigueu que les infermeres eduquem en aquest aspecte i sempre, abans de realitzar cap pas, expliquem detalladament quina medicació s’utilitzarà i perquè serveix, la manera de conservació, que és indolora i que té uns efectes secundaris mínims. Nosaltres mateixes la preparem davant vostre i fem una pràctica de com t’hauràs de punxar per crear confiança. Des d’infermeria sabem que amb les instruccions que us donem, sabreu administrar-vos bé la medicació. És un procés molt senzill, i més després de simular-lo vàries vegades al nostre costat.

Un altre dubte habitual apareix una vegada realitzada l’ecografia: El nombre d’òvuls és suficient? La resposta a aquesta pregunta és clara. No necessitem una gran quantitat d’òvuls, en necessitem un que sigui de bona qualitat i s’entengui a la perfecció amb l’espermatozoide que el fecundarà. Aquest és el camí a la maternitat.

Per últim, on també sorgeixen preocupacions és pel pas per quiròfan, tant en l’extracció dels òvuls com en la sedació. Us donem tota la informació necessària i resposta als vostres dubtes perquè deixin de perseguir-vos. Us expliquem com serà la intervenció, la duració, els dolors o molèsties que podràs notar, com serà la recuperació, etc. Tenir aquesta informació a les vostres mans farà que afronteu aquesta recta final del procés amb menys ansietat. Heu de saber també que us acompanyarem al llarg de tot el camí, entenent-vos, respectant-vos i fent-vos costat.

COMPARTEIX LA NOTICIA