MACS i FERTILE
Tècniques de selecció espermatozoides

Les tècniques de selecció MACS i FERTILE seleccionen els espermatozoides amb les millors característiques, de manera que s’incrementa la possibilitat d’embaràs. 

MACS i FERTILE Tècniques de selecció espermatozoides

QUÈ ÉS EL MACS i FERTILE?

La fragmentació de l’ADN espermàtic, tal i com indica el seu nom, es refereix a lesions en el material genètic de l’espermatozoide. Perquè un espermatozoide tingui un bon potencial fèrtil ha de contenir un material genètic en bon estat en el moment de la fecundació.

L’ús de les tècniques  MACS i FERTILE té l’objectiu d’augmentar les probabilitats de fecundació i embaràs seleccionant els millors espermatozoides per a ser utilitzats en les diferents Tècniques de Reproducció Assistida.

EN QUINS CASOS ESTÀ INDICAT?
MACS i FERTILE tècniques de selecció espermatozoides

 • Estudis de fragmentació de l’ADN superiors al 15%.
 • Homes que han rebut tractaments de quimio o radioteràpia, FISH alterats.
 • Alteracions seminals severes.
 • Homes amb varicoceles testiculars.
 • Avortaments de repetició.
 • Esterilitat d’origen desconegut.
 • Fallides de FIV.
 • Homes amb edat avançada.
 • Homes amb hàbits tòxics (tabac, alcohol…).
macs02

COLUMNES D’ANNEXINA-V (MACS)

Què és MACS?

El MACS és una tècnica basada en la separació immunomagnètica dels espermatozoides que selecciona aquells que presenten les millors característiques per ser utilitzats en les tècniques de reproducció assistida.

Aquesta tècnica permet eliminar els espermatozoides danyats, millorant així la seva capacitat de fecundació i augmentant la probabilitat de donar lloc a una gestació evolutiva.

Procediment

De forma natural els espermatozoides fragmentats o degenerats entren en un procés d’apoptosi (mort cel·lular programada).

La separació immunomagnètica, es basa en aquest procés per separar els espermatozoides amb millors característiques dels que es troben en apoptosi. Així doncs, una proteïna anomenada Annexina-V (unida a una partícula magnètica) reconeix i s’uneix als espermatozoides apoptòtics i els separa de la resta.

La mostra espermàtica es col·loca en una columna que gràcies a un imant retindrà els espermatozoides danyats que estiguin units a l’Annexina-V (i aquesta alhora unida a una partícula magnètica).

Els espermatozoides que siguin capaços de passar a través d’aquesta columna i no unir-se a l’Annexina-V seran els espermatozoides sans, amb un ADN íntegre (espermatozoides amb més possibilitats de ser genèticament normals), i per tant, seran aquests els que utilitzarem en les diferents tècniques de reproducció assistida (Inseminació Artificial (IA), Fecundació in vitro Convencional i ICSI).

FERTILE

Què és?

El xip FERTILE és un dispositiu que permet la selecció dels millors espermatozoides mitjançant la tècnica de microfluids. Aquesta tècnica imita les condicions del tracte vaginal femení per seleccionar la quantitat i integritat dels espermatozoides que arriben a l’òvul, augmentant així les probabilitats de fecundació i embaràs.

Procediment

La mostra espermàtica d’ejaculat en fresc es situa en el pouet d’entrada de la cambra de microfluids i es deixa incubar durant un temps curt. Durant aquest temps, els espermatozoides han de travessar els canals microfluídics fins arribar al pouet de sortida. Els espermatozoides que aconsegueixin arribar-hi seran els que utilitzarem posteriorment en la Injecció Intracitoplasmàtica d’Espermatozoides (ICSI).

Els espermatozoides seleccionats amb el xip FERTILE® mostren una millor mobilitat, morfologia, baixes taxes de fragmentació de l’ADN i menor quantitat d’espècies reactives d’oxigen (ROS), incrementant així la probabilitat d’embaràs.

fertile-chip

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

  Franja horária en la que et podem trucar*

  Quin tractament t’interessa?

  *Camps obligatoris