UNITAT
D’HISTEROSCOPIA

Histeroscopia

DIRECTOR DE LA UNITAT D’HISTEROSCÒPIA

Dr. Sergio Haimovich

És ginecòleg especialista en histeroscòpia i cirurgia de la cavitat uterina. És un dels experts de referència internacional en l’ús de la tecnologia làser per a reparar malformacions i patologies de la cavitat uterina.

Actualment també és Director de la unitat de cirurgia ginecològica ambulatòria de HILLEL YAFFE, Israel. Director de l’escola internacional de làser en ginecologia i Copresident i coordinador del Global Congress on Histeroscopy.

QUÈ ÉS HISTEROSCOPIA?

La histeroscòpia és una tècnica que permet visualitzar i tractar l’interior de l’úter, mitjançant la introducció d’una microcàmera a través de l’orifici cervical.  Ens permet una exploració exhaustiva de l’úter ajudant-nos a obtenir un millor diagnòstic de la fertilitat.

Està especialment indicada en casos d’infertilitat (avortaments de repetició) o en casos en què per ecografia 3D o clínica sospitem d’alguna patologia intracavitària (pòlips, miomes…).

VARIANTS D’HISTEROSCÒPIA

1.

Histeroscòpia diagnòstica

Modalitat que té com a finalitat l’observació de la cavitat uterina. Es realitza de forma ambulatòria i sovint no requereix anestèsia.

2.

Histeroscòpia quirúrgica

Modalitat en la qual es realitza una petita intervenció per tal de corregir alguna afectació uterina diagnosticada anteriorment, com seria l’extirpació d’un pòlip o la resectoscòpia d’un mur vaginal, descapsulació de mimes, etc. Segon quin sigui el cas, es pot valorar l’aplicació de sedació per reduir les molèsties a la pacient.

QUINS AVANTATGES PROPORCIONA LA UNITAT I QUINS PROBLEMES PERMET SOLUCIONAR?

La incorporació d’aquesta nova tecnologia és un gran avenç a molts nivells, sobretot perquè permet oferir molts avantatges als pacients que requereixen una histeroscòpia quirúrgica per resoldre les seves patologies.

Les pacients, davant de pòlips, tabics intrauterins, miomes submucosos, adherències intrauterines, síndrome d’asherman, etc., gràcies a l’aplicació de la histeroscòpia per làser, podran ser intervingudes sense anestèsia en moltes ocasions i sense necessitat d’ingrés hospitalari, i amb una important reducció de riscs d’hemorràgies i del nombre d’intervencions, així com una important millora en la qualitat del postoperatori. Aquest seguit d’avantatges, alhora repercuteixen en una reducció dels costos per als mateixos pacients.

En permetre examinar l’interior de la cavitat uterina de forma tan senzilla, és una tècnica que avui dia s’aplica sempre que hi ha una mínima sospita d’alteració de la cavitat uterina, d’aquesta manera es diagnostiquen molt precoçment patologies uterines que d’altra manera passen desapercebudes i d’aquesta manera podem tractar de forma molt eficient les dones amb problemes de fertilitat.

La unitat d’histeroscòpia permet solucionar patologies complexes mitjançant una tècnica mínimament invasiva que s’aplica al mateix quiròfan de cirurgia menor d’Embriogyn.

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

    Franja horária en la que et podem trucar*

    Quin tractament t’interessa?

    *Camps obligatoris