ECOGRAFIES

I PROVES PRENATALS

UNITAT D’ECOGRAFIES I PROVES PRENATALS

Ecografies i proves prenatals, el responsable i director de la unitat és el Dr. Gerard Albaigés, ginecòleg especialista en medicina fetal amb formació i dedicació exclusiva en aquest camp de la medicina.

Actualment és el director  de  I+D de Medicina Fetal de l’hospital Universitari Dexeus de Barcelona.  A més és el coordinador de la secció d’ecografia i medicina fetal de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia i forma part de la Fetal Medicine Foundation amb seu a Londres.

Dr. Gerard Albaigés, ecografies i proves prenatals

La confiança en el seguiment i control del teu nadó són imprescindibles per gaudir d’una gestació saludable.

Per un embaràs tranquil, anticipa’t i coneix el teu fill amb el diagnòstic prenatal més modern a les mans dels millors professionals del sector en ecografies i proves prenatals.

L’EMBARÀS SETMANA A SETMANA

ECOGRAFIA DE PRIMER TRIMESTRE PRECOÇ A LES 8 SETMANES DE GESTACIÓ

Ecografia realitzada entre les 7 i 9  setmanes de gestació per comprovar el nombre d’embrions i la presència de batec cardíac fetal positiu.

CRIBRATGE DE RISC D’ALTERACIONS CROMOSÒNIQUES (SÍNDROME DE DOWN)

Consisteix en realitzar una analítica materna (setmana 9-11) per mesurar unes hormones (B-hCG i la proteïna PAPP-A) i una ecografia de les 12 setmanes on es realitza un examen anatòmic fetal. De les dades obtingudes junt amb l’edat materna es calcula el risc de patir alteracions cromosòmiques del fetus. Els resultats obtinguts són explicats detalladament i acompanyats pel consell prenatal oportú.

 

ANÀLISI CROMOSÒMIC NO INVASIU: TEST PRENATAL NO INVASIU TRISONIM (10-13 SETMANES)

El test prenatal no invasiu permet la detecció d’alteracions en els cromosomes 13, 18, 21 i a més, la determinació del sexe fetal (cromosomes X i Y) així com la detecció de certes microdeleccions (pèrdua de porcions dels cromosomes). Amb una simple analítica a la mare es detecta amb més d’un 98’5% de fiabilitat dels resultats pels cromosomes analitzats. És aplicable tant en gestacions úniques com dobles, amb la mateixa fiabilitat.

TÈCNIQUES INVASIVES

Es realitzen per via transabdominal utilitzant anestèsia local. El risc de pèrdua fetal actual és de 1:500. El resultat principal s’obté en 3 dies i el definitiu en 3 setmanes.

Tipus de tècniques:

    • Biòpsia de còrion (12 – 13 setmanes)

Es realitza un cariotip fetal del teixit del còrion que s’obté en la biòpsia. Especialment útil en sospites d’alteracions cromosòmiques primerenques. La unitat d’Embriogyn realitza aquesta prova per via transabdominal.

    • Amniocentesis

Es realitza un cariotip fetal de les cèl·lules fetals obtingudes del líquid amniòtic. La majoria d’indicacions provenen d’alteracions estructurals fetals o desig matern.

L’Unitat de Diagnòstic Prenatal i Ecografies 3D i 4D d’Embriogyn

AVALUACIÓ MORFOLÒGICA ECOGRÀFICA D’ALTA DEFINICIÓ

És l’anomenada ecografia d’alta definició o morfològica en la qual es valora de forma sistematitzada l’anatomia fetal, buscant diferents alteracions estructurals en tots els òrgans i esquelet per a una correcta planificació de l’embaràs i el part.

Mitjançant Doppler color i pulsat es mesuren els índexs de resistència en les artèries uterines per a definir els factors de risc de preeclàmpsia o de retràs de creixement intrauterí.

ECOGRAFIA 4D-5D

AVALUACIÓ ECOGRÀFICA EN CINC DIMENSIONS

Es realitza amb tecnologia d’ultrasons d’última generació. Es tracta de l’obtenció d’imatges espectaculars en volum i en temps real, que permeten als pares la creació d’un vincle mare-fill molt fort, ja que s’anticipa i ens permet veure com serà el nostre fill abans de néixer.

La nitidesa i resolució de les imatges en aquesta tècnica atorguen major capacitat diagnòstica davant les anomalies. Suposa una nova generació i perspectiva en quant a la potència de les imatges que proporcionen un increment de la resolució i la capacitat diagnòstica.

BIOMETRIA: AVALUACIÓ ECOGRÀFICA DE TERCER TRIMESTRE

Es realitza mitjançant un ecògraf ultraràpid amb excel·lent resolució per les exploracions obstètriques. S’analitza i examina l’anatomia buscant anomalies que no apareixien en ecografies prèvies. Mitjançant la biometria del fetus es determina l’estat de creixement fetal i s’informen dels possibles riscs que poden aparèixer durant el tercer trimestre. Es valora la placenta pel que fa a l’aspecte ecogràfic i posició. A partir d’aquesta ecografia de tercer trimestre es planifica el tipus i les especificacions del part.

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

    Franja horária en la que et podem trucar*

    Quin tractament t’interessa?

    *Camps obligatoris