FECUNDACIÓ IN VITRO
AMB ESTUDI GENÈTIC DELS EMBRIONS

Primera visita gratuïta 
Un pas més aprop de la maternitat 
Reproducció assistida Embriogyn FIV,

Fecundació In Vitro amb estudi genètic dels embrions

QUÈ ÉS?

La Fecundació In vitro amb estudi genètic dels embrions, representa les màximes condicions de seguretat en un tractament de Reproducció Assistida. És la combinació d’un procés de Fecundació In Vitro amb el diagnòstic genètic preimplantacional (Preimplantation Genetic Testing, PGT)  per tal de seleccionar els embrions cromosòmicament normals o lliures de malalties hereditàries. Es realitza una biòpsia abans de la implantació extraient una petita quantitat de material cel·lular per realitzar-ne un estudi genètic, sense que això afecti al desenvolupament posterior de l’embrió.  Aquesta tècnica permet reduir els avortaments, i augmentar les probabilitats d’èxit i d’aconseguir un nen sa a casa.

A QUI VA DIRIGIDA?

 • Edat materna avançada (> 40 anys)
 • Avortaments espontanis de repetició
 • Pacients amb gestacions amb malalties genètiques prèvies
 • Fallades d’implantació repetides
 • Factor masculí sever (FISH alterat)
 • Portadors de malalties monogèniques (malaltia causada per una mutació en un gen puntual) (PGT_M)
 • Portadors de reorganitzacions cromosòmiques en el cariotip (translocacions, inversions…) (PGT-SR)

Quins avantatges presenta en comparació a una FIV normal?

1.

Augment de la probabilitat d’implantació i embaràs.

2.

Disminució del risc d’avortament.

3.

Augment de la probabilitat de tenir un bebe sà.

4.

Augment de la probabilitat d’aconseguir l’embaràs en un sol cicle de Reproducció Assistida.

PASSOS A SEGUIR

Fiv, amb estudi genètic d'embrions

PASSOS A SEGUIR

Fiv, amb estudi genètic d'embrions
L’Unitat de Diagnòstic Prenatal i Ecografies 3D i 4D d’Embriogyn

PRIMERA CONSULTA

La primera consulta a Embriogyn és fonamental per conèixer els nostres ginecòlegs especialistes en fertilitat, els quals faran un estudi exhaustiu dels teus antecedents mèdics i reproductius.  En aquesta visita pots aportar totes les proves i resultats mèdics que tinguis. A més, se t’indicarà un estudi ginecològic complet i un estudi de semen de la parella, en cas de tenir-la, per poder fer un diagnòstic detallat.

ESTIMULACIÓ OVÀRICA

En un cicle menstrual femení, de forma natural, només un òvul arriba a ser madur. L’objectiu de l’estimulació ovàrica és aconseguir més d’un òvul madur en un mateix cicle, mitjançant l’administració d’hormones, i poder tenir més probabilitats d’embaràs.

Durant el procés d’estimulació cal realitzar controls ecogràfics (4 o 5) en els quals es controla el creixement fol·licular. Un cop s’adquireix la mida desitjada dels fol·licles, s’administra l’hormona que desencadena l’ovulació (hormona coriònica humana (HCG) i es programa la punció fol·licular.

Inseminació artificial Embriogyn fase 2
fecundacio-invitro-embriogyn-fase3

EXTRACCIÓ DELS ÒVULS

L’extracció dels òvuls o punció fol·licular es realitza al quiròfan del Centre sota sedació, mitjançant una ecografia transvaginal. És una intervenció senzilla que dura entre 15 i 20 minuts, en la qual s’aspira el líquid dels fol·licles madurs per obtenir els òvuls. La pacient rep l’alta mèdica domiciliària entre 1 i 2 hores després de la punció.

LABORATORI DE FECUNDACIÓ IN VITRO

Identificació i recol·lecció dels òvuls

Al mateix moment que s’està realitzant la punció, les biòlogues busquen en els líquids fol·liculars els òvuls extrets. Els òvuls obtinguts són guardats en els incubadors que els mantindran en les seves condicions òptimes. Aquest serà el primer pas de control del sistema Witness (link), el qual vetlla per la seguretat i correcta identificació de les mostres.

Preparació del semen

La mostra espermàtica es processa en el Laboratori d’Andrologia per tal de seleccionar els espermatozoides de millor mobilitat, morfologia i menor índex de fragmentació per utilitzar-los en les tècniques de fecundació. En aquest moment es realitza un segon control per part del sistema Witness de traçabilitat de mostres.

Tècnica de Fecundació

Quan s’ha de realitzar un diagnòstic genètic dels embrions, la tècnica de fecundació utilitzada és la ICSI, per tal d’evitar que hi hagi presència d’espermatozoides o cèl·lules de la granulosa de l’òvul (com passa en la FIV convencional), els quals podrien interferir en l’anàlisi genètic posterior.

La ICSI (Intra Citoplasmatic Sperm Injection) és la tècnica que ens permet introduir un espermatozoide dins l’òvul madur. Les taxes de fecundació per aquesta tècnica estan al voltant d’un 75%, i és una tècnica que es pot aplicar a mostres espermàtiques de molt baixa qualitat.

Valoració de la fecundació

Passades entre 16-20 hores de la ICSI, cal avaluar si s’ha produït correctament la fecundació. Per tal que sigui correcta, cal que presenti dos corpuscles polars i dos pronuclis (un provinent de l’òvul i l’altre de l’espermatozoide).

Cultiu embrionari, l’EMBRYOSCOPE 

L’EmbryoScope és un incubador d’última generació que porta una càmera incorporada, fet que permet recopilar les imatges captades i generar un vídeo, aportant gran quantitat d’informació sobre el desenvolupament embrionari. L’EmbryoScope ens permet seleccionar aquells de millor qualitat, augmentant entre un 15-20% la probabilitat d’embaràs. Els embrions seran cultivats fins al cinquè dia de desenvolupament quan es realitzarà la biòpsia d’aquells de bona qualitat, en estadi de blastocist.

FIV-estudi-genetic-fas5-embriogyn

BIÒPSIA EMBRIONÀRIA

Els embrions que arribin a l’estadi de dia 5 del seu desenvolupament formant una estructura correcta de blastocist, seran biopsiats.

En la biòpsia embrionària, duta a terme per personal especialitzat, s’extreuen vàries cèl·lules de la capa externa que forma l’embrió (trofoectoderm), i aquestes seran analitzades genèticament. L’embrió en aquest estadi inicial té la capacitat de regenerar-se i no queda afectat el seu desenvolupament pel fet de ser biopsiat.

VITRIFICACIÓ DELS EMBRIONS 

Els embrions biopsiats són congelats just després de la biòpsia embrionària amb la tècnica de vitrificació . Aquesta tècnica permet el manteniment en congelació dels embrions a l’espera dels resultats de l’anàlisi genètic (3 setmanes).

RESULTATS 

Un cop tinguem els resultats de l’anàlisi genètic dels embrions, el Centre es posarà en contacte amb tu per concertar una visita amb el teu ginecòleg titular per tal d’explicar-te els resultats obtinguts i començar a planificar la transferència d’algun dels embrions genèticament correctes.

CRIOTRANSFERÈNCIA 

La criotransferència o transferència d’embrions congelats, és un procediment senzill, que sovint es pot fer en un cicle natural de la dona. Consisteix en observar el moment de l’ovulació, i posteriorment descongelar l’embrió genèticament correcte i transferir-lo novament a l’úter matern.

La transferència es realitza mitjançant un catèter que via vaginal que ens permet arribar al fons de l’úter i dipositar-hi correctament l’embrió.

fecundacio-invitro-embriogyn-fase5

TEST DE GESTACIÓ I ECOGRAFIA

Els dies posteriors a la transferència (betaespera) són dies en els que cal mantenir la normalitat. Una actitud positiva ens pot ajudar a fer realitat el nostre somni. La prova d’embaràs es realitza a casa 14 dies després de l’ovulació, amb la primera orina del matí. Si el resultat és positiu, ja només caldrà comprovar la viabilitat de la gestació amb una ecografia 3 setmanes després.

95,0%

El 95% dels pacients que fan el tractament a Embriogyn acaben sent pares.

95,0%

Més del 97% de pacients valoren entre bé i molt bé la percepció d’innovació i tecnologia utilitzada.

93,3%

Més del 93,3% dels pacients valoren amb un excel·lent l’experiència viscuda
a Embriogyn.

DIAGNÒSTIC GENÈTIC PREIMPLANTACIONAL (DGP)

DIAGNÒSTIC GENÈTIC PREIMPLANTACIONAL (DGP)

66,6%

Taxa d’embaràs per transferència d’embrió genèticament normal

88%

Taxa d’embaràs acumulada per cicle

Acompanyar una Fecundació in vitro amb un Diagnòstic Genètic preimplantacional és la combinació de tractaments més potents que podem oferir als pacients.

Quan fem una transferència d’embrions sabent la seva informació genètica podem apropar-nos a l’embaràs amb moltes més probabilitats d’èxit. L’estudi genètic preimplantacional que apliquem als embrions després d’obtenir-ne una petita mostra al dia +5 del seu desenvolupament, ens permet transferir només aquells embrions que son genèticament normals. Així, la probabilitat d’aconseguir un embaràs que doni lloc a un nadó sa a casa és del 66,6% en una transferència i en un 80% després de transferir tots els embrions normals genèticament generats en un cicle.

QUE INCLOU EL TRACTAMENT?

 • Analítiques d’hormones durant el cicle
 • Visites mediques i controls de la estimulació hormonal
 • Punció fol·licular i anestèsia
 • Sistema Witness de seguretat i traçabilitat de les mostres biològiques
 • Processos en el laboratori de FIV
 • Processos en el laboratori d’andrologia
 • ICSI (Microinjecció espermática)/FIV
 • Cultiu embrionari amb tecnologia Embryoscope
 • Biòpsia embrionaria a dia 5/6
 • Transferència embrionària
 • Prova d’embaràs B-HCG
 • Ecografia de comprobació de la gestació

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

  Franja horária en la que et podem trucar*

  Quin tractament t’interessa?

  *Camps obligatoris