INSEMINACIÓ
ARTIFICIAL

Primera visita gratuïta 
Un pas més aprop de la maternitat 

QUÈ ÉS LA INSEMINACIÓ ARTIFICIAL?

La Inseminació Artificial (IA) té l’objectiu de facilitar la trobada entre els espermatozoides i l’òvul al mateix úter matern. Es pot realitzar amb espermatozoides procedents de la parella (IAC) o bé procedents d’un banc d’esperma (IAD). 

El fet de preparar la mostra de semen al laboratori, estimular l’ovari per controlar el creixement i maduració dels fol•licles i d’introduir la mostra de semen a l’interior de l’úter, reduint la distància que els espermatozoides han de recórrer fins a l’òvul, permeten maximitzar les probabilitats de fecundació i embaràs.

FASES DEL PROCÉS DE LA INSEMINACIÓ ARTIFICIAL

FASES DEL PROCÉS DE LA INSEMINACIÓ ARTIFICIAL

inseminación artificial embriogyn
L’Unitat de Diagnòstic Prenatal i Ecografies 3D i 4D d’Embriogyn

PRIMERA CONSULTA

Arriba el moment més important del tractament: el primer contacte. A Embriogyn considerem aquesta primera visita de vital importància per generar l’empatia, el vincle i la confiança necessaris sobre els quals basarem el posterior tracte metge-pacient. 

El mateix ginecòleg serà el metge que t’acompanyarà durant tot el procés i orientarà totes les proves a realitzar per aconseguir un diagnòstic el màxim precís i individualitzat possible, augmentant així l’eficiència de cada tractament recomanat.

ESTIMULACIÓ OVÀRICA

De forma fisiològica, en cada cicle menstrual, la dona experimenta el creixement d’un sol fol·licle (estructura que conté l’òvul) que alliberarà un òvul a les trompes de fal·lopi perquè sigui fecundat el catorzè dia del cicle menstrual.

Així doncs, l’inici del tractament  d’Inseminació Artificial vindrà marcat en paral·lel a l’inici del cicle menstrual en que es vulgui fer el tractament ja que no existeixen llistes d’espera. Amb aquest tractament pretenem estimular, de forma suau i controlada els ovaris per augmentar les possibilitats d’èxit, induint el creixement dels fol·licles mitjançant l’administració de medicació.

El ginecòleg/a especialista en reproducció assistida serà qui realitzarà tot el procés de monitoratge ovàric que consisteix en realitzar controls ecogràfics i analítiques hormonals per fer un seguiment exhaustiu, individualitzat i per així aconseguir la màxima eficiència en cada cicle. Es duran a terme una mitjana de 3-4 controls per cicle i entre el primer control i la inseminació solen transcórrer entre 8 i 10 dies.

En alguns casos puntuals, és valorable plantejar la Inseminació sense estimulació ovàrica, fent un seguiment de l’ovulació espontània.

Inseminació artificial Embriogyn fase 2
Inseminació artificial Embriogyn fase 3

PREPARACIÓ DEL SEMEN

En el cas que la inseminació sigui amb la mostra de la parella, unes dues hores abans de la inseminació, s’obté una mostra espermàtica que és processada en el laboratori d’andrologia.

Sobre aquest semen realitzarem un tractament de capacitació espermàtica, amb la finalitat principal de separar i concentrar en un volum de 0,4-0,5 ml els espermatozoides de millor qualitat per posteriorment poder introduir-los en l’úter.

Si utilitzem el semen del Banc de Semen, la mostra espermàtica ja estarà al laboratori d’andrologia i serà descongelada una hora abans de la inseminació per a poder ser tractada al laboratori d’andrologia. Així doncs, els espermatozoides de millor qualitat fruit d’aquest tractament seran els introduïts a l’úter de la dona.

INSEMINACIÓ

Una vegada els fol·licles (1 o 2)  tenen la mida adequada, s’administra una dosis de l’hormona hCG que serà l’encarregada d’induir  l’ovulació i, 38-40 hores després, procedirem a la inseminació com a tal.

La inseminació és una tècnica senzilla, que realitzem a la mateixa consulta, sense necessitat d’anestèsia ja que les molèsties són mínimes. El ginecòleg/a introdueix un catèter a través del coll de l’úter on es dipositarà la mostra espermàtica prèviament preparada.

Inseminació artificial Embriogyn fase 4

LA PROVA D’EMBARÀS

Una vegada finalitzada la tècnica, descansaràs uns minuts, et donarem les instruccions a seguir i marcarem una data per fer la prova d’embaràs amb la primera orina del matí, aproximadament 15 dies després de la inseminació. Durant aquest període, recomanem fer vida completament normal, mantenint les rutines habituals i evitant només els esforços d’elevada intensitat.

Si el resultat és positiu, programarem una visita 3 setmanes després per fer una ecografia de control, en la que confirmarem la presència del sac embrionari i la viabilitat de la gestació.

INSEMINACIÓ ARTIFICIAL AMB SEMEN DE LA PARELLA

26%

Taxa de gestació per cicle d’inseminació

51%

Taxa de gestació acumulada al quart intent

INSEMINACIÓ ARTIFICIAL AMB SEMEN DE DONANT

40,5%

Taxa de gestació per cicle d’inseminació a Embriogyn

55%

Taxa de gestació acumulada al quart intent

TIPUS D’INSEMINACIÓ ARTIFICIAL

MOSTRA ESPERMÀTICA PROCEDENT DE LA TEVA PARELLA (IAC)

Són aquelles inseminacions en les quals utilitzem el semen de la teva parella. Aconsellem realitzar una màxim de 4 cicles que recomanem siguin consecutius ja que així les probabilitats acumulatives d’embaràs són més altes.

Indicacions

 • Incapacitat de dipositar el semen a la vagina (hipospadias, ejaculació retrògrada, disfunció erèctil, vaginisme).
 • Factor masculí lleu o moderat (quan el Test REM, permet recuperar més de 5 milions d’espermatozoides amb bona mobilitat).
 • Disfunció ovulatòria (Anovulació, ovaris poliquístics que habitualment es corregeixen amb tractament hormonal).
 • Factor cervical (alteració del moc cervical).
 • Endometriosis (en les seves formes lleus, graus I i II).
 • Esterilitat d’origen desconegut (parelles en què tots els estudis realitzats demostren normalitat i no obstant això no s’aconsegueix un embaràs).

MOSTRA ESPERMÀTICA PROCEDENT D’UN DONANT DE SEMEN (IAD)

Són aquelles inseminacions en les quals s’utilitza la mostra espermàtica d’un donant anònim procedent d’un Banc de Semen, el màxim semblant a tu tant físicament com immunològicament. Aconsellem realitzar un màxim de 4-6 cicles que recomanem siguin consecutius ja que així les probabilitats acumulatives d’embaràs son més altes.

Els Bancs de Semen són centres mèdics autoritzats per realitzar la selecció dels donants, l’estudi de la seva qualitat seminal, la congelació i la distribució de les mostres de semen a Centres de Reproducció Assistida.

Per a la selecció dels donants es realitza un estudi molt rigorós que comprèn controls seminals i controls sanitaris per evitar transmissions de malalties infeccioses i/o hereditàries.

Indicacions

 • Azoospermia (no presència d’espermatozoides ni en l’ejaculat ni en testicle).

 • Malalties genètiques hereditàries d’origen masculí, no susceptibles de diagnòstic genètic preimplantacional.

 • FISH alterat.
 • Mares solteres.
 • Parelles de dones.

QUE INCLOU EL TRACTAMENT?

 • Analítiques d’hormones durant el cicle
 • Visites mèdiques i controls de l’estimulació hormonal necessaris
 • Processos de laboratori d’andrologia
 • Inseminació Artificial
 • Prova d’embaràs B-HCG
 • Suport psicològic

PREU IAC: 700 €

PREU IAD: 1075 €

(Banc de Semen inclòs)

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

  Franja horária en la que et podem trucar*

  Quin tractament t’interessa?

  *Camps obligatoris