BIÒPSIA EMBRIONÀRIA

FIV-estudi-genetic-fas5-embriogyn

QUÈ ÉS LA BIÒPSIA EMBRIONÀRIA?

La biòpsia embrionària és una tècnica que consisteix en extreure varies cèl·lules de la capa externa de l’embrió (trofoectoderm) per tal de ser analitzades genèticament.

Realitzem la biòpsia en l’estadi de blastocist, per això, cal deixar els embrions en cultiu fins el seu dia 5 de desenvolupament. Els embrions que acabin formant l’estructura de blastocist de forma correcta se’ls treuen entre 4 i 10 cèl·lules a través d’una biòpsia.

Els embrions en el seu cinquè dia de desenvolupament estan formats per dues estructures: la Massa Cel·lular Interna (MCI) i el Trofoectoderm (TFH).

En el desenvolupament futur, el conjunt de cèl·lules de la massa cel·lular interna serà el que donarà lloc al fetus, i el conjunt de cèl·lules de la capa externa, el trofoectoderm, donarà lloc a la placenta. Per aquest motiu, les cèl·lules a biopsiar seran sempre del trofectoderm per no afectar les cèl·lules que formaran el futur fetus.

En extreure algunes cèl·lules del TFH podem analitzar la dotació genètica de l’embrió sense comprometre el seu desenvolupament futur i interpretar que aquest conjunt de cèl·lules representen tota la dotació genètica de les cèl·lules que conformen l’embrió.

Per realitzar la biòpsia fem un petit forat a la membrana externa que envolta l’embrió (zona pel·lúcida) amb l’ajuda d’un làser, i aspirem unes quantes cèl·lules del TFH a través d’una micropipeta.

Les cèl·lules extretes durant la biòpsia seran analitzades genèticament per avaluar si tenen una dotació cromosòmica normal i/o una malaltia genètica hereditària.

L’embrió es congelat amb la tècnica de vitrificació just després de la biòpsia a l’espera dels resultats. Si és genèticament correcte, aquest embrió podrà ser transferit a l’úter matern donant unes probabilitats d’embaràs molt altes.

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

    Franja horária en la que et podem trucar*

    Quin tractament t’interessa?

    *Camps obligatoris