WITNESS

La incorporació del sistema WITNESS és una gran aposta per la seguretat i la transparència, factors que són  claus en l’èxit dels tractaments de reproducció assistida que realitzem a Embriogyn.

QUÈ ÉS EL SISTEMA WITNESS?

El witness és un sistema per al control i traçabilitat de totes les mostres biològiques que treballem  al laboratori de fecundació In Vitro.

Té com a principal objectiu vetllar per la màxima seguretat en la identificació i manipulació dels òvuls, espermatozoides i embrions de les persones que es sotmeten a un tractament de fertilitat.

En concret, el sistema RI Witness ajuda a prevenir errors potencials supervisant l’equip humà del laboratori i assegurar la traçabilitat durant la manipulació dels gàmetes i embrions de forma segura i fiable.

Aquest sistema esdevé així un nivell extra de seguretat per reduir a zero un possible error humà.

fecundacio-invitro-embriogyn-fase5

COM FUNCIONA EL SISTEMA WITNESS

El sistema Witness utilitza la radiofreqüència per detectar i monitoritzar tota l’activitat dels laboratoris de Reproducció Assistida. El sistema permet a reduir a zero el risc d’error humà cada vegada que es manipulen les mostres, ja que es controla i registra cada pas que es realitza i exigeix dobles controls en certs punts d’entrada i sortida de mostres biològiques.

PROTOCOL DE TREBALL

 • Entreguem als pacients una targeta amb un codi únic que s’utilitzarà al llarg del tractament i que només es pot llegir en un lector Witness d’Embriogyn.
 • Tots els materials que contindran mostres (plaques, tubs, etc.) tenen una etiqueta de radiofreqüència RFID (microxip) que s’activa automàticament quan s’aproxima a una àrea de treball.
 • Totes les àrees dels laboratoris de Fecundació in vitro on es manipulen mostres biològiques tenen lectors de targetes i microxips.
 • Des de la recollida d’òvuls i l’entrega de la mostra espermàtica fins a la transferència d’embrions, la biòpsia o l’emmagatzematge d’embrions congelats, les plaques que contenen mostres es registren i s’autoavaluen automàtica i constantment, confirmant l’origen de cada mostra i fent tot el seguiment al llarg de l’estada al laboratori.
 • En els punts claus, a més, el sistema sol·licita un doble control humà per permetre avançar al següent pas.
 • Qualsevol procediment inesperat és detectat i el sistema alerta a l’embriòloga abans que es produeixi cap potencial error.
 • A cada pas es controlen les dades d’identificació dels pacients (nom, cognoms, número d’història, tipus de mostra, punt del procés en el que es troba, etc.) i se’n registra tota la traçabilitat per garantir el 100% de fiabilitat en l’origen de totes les mostres biològiques que treballa en el Centre de Fertilitat.

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

  Franja horária en la que et podem trucar*

  Quin tractament t’interessa?

  *Camps obligatoris