És sagnat en la implantació o  m’ha vingut la regla? 

A continuació t’expliquem com saber si el sagnat és un singe de l’embaràs, de la menstruació o d’alguna altre cosa.

És sagnat en la implantació o  m’ha vingut la regla?

Un lleuger sagnat o tacat no significa que estiguis definitivament embarassada, però algunes dones experimenten un sagnat que és signe d’implantació molt al principi de l’embaràs. A continuació t’expliquem com saber si el sagnat és una senyal d’embaràs, de la menstruació o d’alguna altre cosa.

Quan estàs intentant quedar-te embarassada, aquestes dues setmanes que transcorren entre l’ovulació i el resultat positiu de la prova d’embaràs a casa (o la regla) poden semblar molt més llargues.  És normal que durant aquests dies identifiquis cada punxada i cada dolor per petit que sigui que tingui el teu cos i et preguntis si realment serà un símptoma de l’embaràs.

Un dels símptomes que poden portar més confusió en aquests moments és el sagnat. Si taques una mica durant aquests dies, significa alguna cosa?

Tot i que pot ser difícil de saber amb seguretat, és cert que moltes dones tenen embarassos sans i completament normals i a la vegada presenten el que s’anomena hemorràgia d’implantació en el moment en que l’embrió s’allotja a la paret de l’úter.

Que és el sagnat d’implantació?

Després de la ovulació i en el moment en què un òvul és fecundat amb èxit per un espermatozoide aquest es va dividint i viatja per la  trompa de Fal·lopi, fins a arribar a l’úter.

Durant aquest temps, el revestiment intern de l’úter, que serà l’encarregat d’acollir l’embrió, anomenat endometri, comença a canviar. Ja s’ha anat engrossint al llarg del cicle menstrual, però haurà de créixer i madurar encara més per protegir i alimentar l’embrió durant els pròxims nou mesos.

Aproximadament sis o set dies després de la fecundació, l’embrió, que es divideix ràpidament ja ha arribat a  l’úter i si tenim sort, en aquest moment, l’embrió s’adhereix a l’endometri, on passa a dependre del cos de la mare per obtenir nutrients i oxigen.

L’hemorràgia d’implantació es produeix quan l’embrió s’obre pas a l’úter, implanta, el que pot provocar el trencament de petits vasos sanguinis que deixen anar una petita quantitat de sang que és la causant del sagnat d’implantació.

Això no causarà cap problema (l’endometri es recupera), però algunes dones experimentaran un lleuger sagnat, de color rosat o vermell a marró que s’autolimita sense cap intervenció externa.

Quan té lloc el sagnat d’implantació?

L’hemorràgia d’implantació o sagnat lleuger es produeix entre 7 i 14 dies després de la fecundació sobre els dies 21-30 del cicle menstrual.

Això passa doncs, just en el moment que l’embrió s’implanta en el revestiment de l’úter, i la dona experimenta aquest sagnat abans del flux menstrual previst (normalment entre set i deu dies després de la fecundació o la concepció) per això es pot confondre amb una regla.

Simptomes del sagnat d’implantació

Aquests són alguns dels símptomes més comuns del sagnat d’implantació:

  • Sagnat lleuger o tacat que pot ser entre vermellós, rosat o inclús marronós
  • Rampes lleus
  • Sensació de mareig
  • Pits inflats
  • Mal de cap
  • Dolor lumbar o abdominal

 Com sé que és sagnat d’implantació i no la regla?

Atès que el sagnat d’implantació és un símptoma que sovint es produeix abans de donar positiu en una prova d’embaràs, pot ser difícil saber si el sagnat lleu és un signe primerenc d’embaràs o simplement el tacat normal que precedeix la menstruació. I, malauradament, no hi ha una forma concloent de saber-ho.

La millor manera de saber si estàs embarassada o no és esperar uns dies més i fer una prova d’embaràs. El moment de l’última relació sexual també pot ajudar-te a esbrinar-ho. Si han passat més de dues setmanes, és poc probable que el tacat que tinguis sigui un sagnat d’implantació.

Al voltant d’un terç de les dones que afirmen haver patit un sagnat d’implantació solen descriure’l com un fet diferent del seu tacat premenstrual habitual: en algunes s’observa que la sang és més fosca i no tan vermella en comparació amb la sang del període normal. Altres tenen rampes lleus a el mateix temps que el tacat. Tot i que no hi ha cap signe que sigui concloent més enllà d’un test de gestació positiu.

Per regla general, els dos tipus de sagnat no es diferencien en absolut.

Si tens dubtes sobre si és la regla o sagnat d’implantació és completament normal. No estàs sola, per a moltes dones, els dos tipus de sagnat no es diferencien en absolut. I sol passar que es suposi que el tacat és una hemorràgia d’implantació i et ve la regla uns dies després o viceversa, suposar que el tacat és la regla i que realment estiguis embarassada.

Quan contactar amb el metge?

A vegades es poden presentar hemorràgies lleus durant l’embaràs que poden ser normals i degudes a diferents causes comunes com la irritació de coll uterí després d’un examen pèlvic, les relacions sexuals o una infecció de la vagina.

Però sempre cal ser prudents ja que podria ser causat per algun altre factor com un embaràs ectòpic o d’un avortament prematur, recomanem que et posis en contacte amb el teu ginecòleg per poder parlar de qualsevol altre símptoma i així, quedar-te més tranquil·la.

No obstant això, intenta no preocupar-te massa. El més probable és que si el sagnat és lleu i no s’allarga en el temps, tot estigui bé.

COMPARTEIX LA NOTICIA