PLASMA RIC EN FACTORS DE CREIXEMENT (PFRG)

QUÈ ÉS EL PLASMA RIC EN FACTORS DE CREIXEMENT (PRFG)?

El plasma ric en factors de creixement (PRFG) és una tecnologia molt utilitzada en altres camps de la medicina que ja estem aplicant en Reproducció Assistida. Es basa en els principis de la medicina regenerativa utilitzant els efectes beneficiosos dels Factors de Creixement de la mateixa pacient en un teixit en concret. Els factors de creixement són proteïnes que fabriquen les plaquetes i que regulen i activen els circuits metabòlics de les cèl·lules fent-les treballar molt més eficientment i reactivant la seva funció. Aconseguim amb aquest condicionament tissular una recuperació de la funcionalitat del teixit tractat.

EL PLASMA RIC EN FACTORS DE CREIXEMENT APLICAT EN ENDOMETRI

Sabem que és imprescindible tenir un endometri de bona qualitat perquè es produeixi una implantació evolutiva. Cal parar molta atenció en la qualitat endometrial en especial en els Tractaments de Reproducció Assistida, ja que les condicions de l’endometri han de ser òptimes.

A vegades no assolim que el gruix endometrial sigui el desitjat i aquest no creix ni de forma natural ni amb els tractaments farmacològics habituals. Aquest endometri que l’anomenem refractari no serà funcional i no permetrà la implantació. També ens podem trobar amb endometris que tot i que tinguin la mida correcta no es deixen implantar per embrions de bona qualitat i aquestes fallides de la implantació tenen una causa endometrial. Així com, després de determinades cirurgies uterines, cal normalitzar la funció de l’endometri.

Amb el tractament amb factors de creixement procedents del plasma sanguini de la pròpia pacient, busquem regenerar les cèl·lules que formen aquest endometri i recuperar tant la funció del teixit com la seva homeòstasi. D’aquesta manera, aconseguim que el miometri recuperi la seva funcionalitat i creï endometris receptius.

PROCEDIMENT

S’obté una mostra de sang de la pacient a partir de la qual es fa un centrifugat per concentrar totes les plaquetes d’aquella mostra. Aquest concentrat de plaquetes s’activen perquè alliberin els factors de creixement que contenen i que seran col·locats a l’úter de la pacient. En aquest tractament fem 3 aplicacions del concentrat de factors de creixement cada 48 hores, essent l’últim 3 dies abans de la transferència embrionària. L’aplicació es duu a terme a la mateixa consulta i la pacient pot marxar de la clínica amb un breu repòs.

La millora de la qualitat endometrial pot determinar el resultat d’un tractament de reproducció afavorint la implantació embrionària i en tractar-se d’un tractament amb material biològic propi de la pacient no existeix cap risc associat.

EN QUINS CASOS ESTÀ INDICAT EL PLASMA RIC EN FACTORS DE CREIXEMENT (PRFG)?

 • Úters refractaris
 • Úters multioperats
 • Adenomiosi
 • Pacients amb raspats reiterats
 • Síndrome d’Asherman
 • Fallides d’implantació
 • Avortaments de repetició

DEMANAR CITA

És ben senzill. Només ha de posar-se en contacte amb Embriogyn i sol•licitar cita amb els nostres especialistes en l’horari que més s’adequi. En el cas que no pogueu venir en persona a la clínica també es podran concertar visites via Skype.

  Franja horária en la que et podem trucar*

  Quin tractament t’interessa?

  *Camps obligatoris