DONANT DE SEMEN

Ajuda a altres persones a fer créixer
el somni de formar una família

DONANT DE SEMEN

Ajuda a altres famílies a fer
créixer el somni de ser mare

  Vols donar semen?

  Hora per contactar*

  QUINS SÓN ELS REQUISITS PER SER DONANT DE SEMEN?

  Per poder ser donant de semen s’hauran de complir uns requisits bàsics legals:

  • Edat entre 18 i 45 anys
  • Bon estat de salut física i psíquica i capacitat d’obrar plena.
  • Sense antecedents personals o familiars de malformacions o altres alteracions genètiques o metabòliques.
  • Realitzar la donació de manera anònima i altruista.
  • Qualsevol raça o nacionalitat

  Si compleixes aquests requisits, enhorabona! Pots seguir el camí per validar-te com a donant de semen!

  QUINS AVANTATGES ET DÓNA SER DONANT DE SEMEN?

  Per a tu és fàcil, et sobren molts espermatozoides i així ajudes altres persones. És el millor regal que faràs mai a una altra persona.

  A més, t’emportes una revisió mèdica molt completa perquè estiguis tranquil del teu bon estat de salut. Compartirem amb tu tots els resultats.

  No volem interferir en la teva vida, així que t’ho posarem tan fàcil com sigui possible, ens adaptem als teus horaris i et facilitem el procés.

  Donar espermatozoides és un acte voluntari, totalment anònim i diu molt de tu.

  La solidaritat dels nois que es plantegen donar semen en fa grans persones.

  EN QUÈ CONSISTEIX EL PROCÉS DE DONACIÓ DE SEMEN?

  PRIMERA VISITA

  A la primera visita t’informem de tot el procés de donació d’una manera propera i sense compromís. S’hi resoldran tots els dubtes de com funciona i quins passos has de seguir per poder arribar a ser donant de semen.

  El nostre equip de biòlogues us informarà sense compromís!

  L’Unitat de Diagnòstic Prenatal i Ecografies 3D i 4D d’Embriogyn

  ANÀLISIS SEMINAL

  Com és obvi, per poder ser donant de semen, cal confirmar que la qualitat del semen és bona. Així que oferim un primera anàlisi de semen per validar els paràmetres de la mostra espermàtica. Per poder acceptar el candidat ha de complir uns alts requisits de concentració (unes 2-3 vegades superior al valor de normalitat segons l’OMS), de mobilitat (més del 50% de les espermatozoides s’han de moure de manera progressiva) i la morfologia espermàtica ha de ser normal. A més, de la mostra lliurada, una part es destina a congelació, i una altra, a la prova de descongelació.

  Si es compleixen aquests criteris, i la mostra és apta, és motiu per continuar endavant amb el procés de validació del donant.

  Per fer l’anàlisi seminal, cal mantenir de 2 a 5 dies d’abstinència sexual.

  De vegades fins i tot podem aprofitar la primera visita per fer-ho si ho tens molt clar!

  AVALUACIÓ PSICOLÒGICA I HISTORIAL MÈDIC

  Es realitzarà una entrevista personalitzada amb una psicòloga per examinar i validar els antecedents mèdics personals i psicològics, així com per avaluar la personalitat i confirmar que el donant entén i accepta l’acte de donació que es durà a terme.

  ANALÍTICA GENERAL I ESTUDIS GENÈTICS

  Quan la qualitat seminal s’ha confirmat que és bona i els antecedents mèdics i psicològics han estat validats. Podem iniciar els estudis mèdics i genètics. Es tracta de fer anàlisis de sang que ens permeten estudiar l’estat general de salut del donant, així com el seu estat serològic i cariotip. A més, es pren una mostra d’orina per descartar malalties infeccioses com clamydia, cmv, ..

  A Embriogyn també realitzem estudis de portadors de mutacions recessives per detectar quines malalties recessives hereditàries són portadors i per tant susceptibles de ser transmeses a la descendència. Tothom pot ser portador d’algun tipus de mutació i no té cap risc per a l’individu adult. Però conèixer aquest tipus d’informació ens permet perfilar més l’assignació dels donants als seus receptors sobre la base de les malalties recessives genètiques en què podria veure coincidència i minorar al màxim el risc genètic. D’aquesta manera també podem donar consell reproductiu al donant de semen.

  DONACIÓ

  Un cop realitzades totes les proves i siguin correctes, el candidat es converteix en DONANT APTE i ja pot començar la donació de mostres espermàtiques.

  S’acordarà amb la clínica segons la disponibilitat del donant, el lliurament de mostres seriades (1-2 cops a la setmana) durant un període de 6 mesos (mai no es poden donar més de 40 mostres). Sabem que els desplaçaments a la clínica generen unes despeses que seran compensades segons valoració del centre.

  El fet que un donant sigui apte inicialment no implica que ho sigui sempre. Cada mostra lliurada serà analitzada i si per algun motiu aquestes no compleixen els requisits necessaris, el centre podrà cancel·lar el procés de donació o prendre les mesures correctives necessàries.

  ALTA DEL DONANT

  Als 6 mesos de la darrera donació se citarà el donant per realitzar una última analítica de sang de confirmació de les serologies i se li lliuraran tots els resultats de les proves i estudis realitzats si així ho desitja.

  Felicitats, si has arribat aquí, has ajudat moltes persones!!

  TROBA’NS

  Embriogyn Tarragona

  c/ Estanislau Figueres 8, bajos
  43003 Tarragona
  Tel. 977 24 24 51
  info@embriogyn.com

  TENS DUBTES?

  La donació de semen és un procés senzill i curt. Pots omplir el formulari o contactar-nos via Whatsapp. Estarem encantats d’ajudar-te i programar una primera visita on podràs resoldre totes les teves qüestions i on t’explicarem el procés detalladament, pas a pas.

   Vols donar semen?

   Hora per contactar*