DONANT D’ÒVULS

Ajuda a altres famílies a fer créixer
el somni de ser mare

DONANT D’ÒVULS

Ajuda a altres famílies a fer
créixer el somni de ser mare

  Vols donar òvuls?

  Hora per contactar*

  Una experiència única de solidaritat i humanitat

  El programa de donació d’òvuls Embriogyn Dona, fa possible que persones com tu ajudin a altres dones a acomplir el seu gran somni de ser mares. 

  La donació d’òvuls és un acte en el qual una dona decideix ajudar a una altra dona tot donant-li alguns dels seus òvuls, de forma lliure, altruista i anònima. És un procés mèdic senzill i segur on estaràs acompanyada i cuidada des del primer moment pel nostre equip com a donant d’òvuls.

  Donar òvuls, donar vida. 

  QUINS SÓN ELS REQUISITS PER DONAR EL PAS?

  Pot ser donant d’òvuls tota dona que compleixi els següents requisits:

  • Edat entre 18 i 35 anys
  • Bon estat de salut física i psíquica
  • Sense antecedents personals ni familiars de malalties hereditàries

  i sobretot, estar motivada i tenir el desig d’ajudar a altres dones a aconseguir el seu somni.

  QUINS SÓN ELS AVANTATGES DE SER DONANT D’ÒVULS?

  El primer i més gratificant de tots; poder ajudar a una persona a formar una família. Rebràs atenció mèdica personalitzada, proves mèdiques avançades, revisions ginecològiques completes amb les quals podràs conèixer al detall quin és el teu estat de salut.

  SABER-NE MÉS!

  QUÈ ÉS LA DONACIÓ D’ÒVULS?

  De forma lliure, altruista i anònima, una dona entre 18 i 34 anys, pot decidir donar alguns dels seus òvuls i convertir-se així en la millor o, fins i tot, única alternativa d’una persona per tenir un fill.

  Cal saber que existeixen determinades circumstàncies en les quals, possiblement, l’única sortida que existeix per poder aconseguir un embaràs és recórrer a la recepció d’òvuls d’una dona jove i sana.

  La Legislació Espanyola va autoritzar la donació d’òvuls l’any 1988. Actualment està perfectament regulada per la Llei 14/2006, del 26 de maig, que especifica de forma clara, que la donació d’òvuls ha de ser anònima, voluntària, informada i no remunerada. Evidentment també estableix que ha de ser confidencial (no es podrà revelar mai la identitat de la donant a la receptora ni viceversa), i s’entén com un contracte que cal formalitzar per escrit entre la donant i el Centre autoritzat. A més a més, la llei estableix que a tots els seus efectes legals, la receptora dels òvuls serà la mare legal del fill concebut en cas d’embaràs.

  Sabent que la donació d’òvuls és un acte altruista, la llei només permet el rescabalament de les molèsties ocasionades pel procés de donació d’òvuls.

  Donar óvuls és un acte voluntari, completament anònim i amb un fons de solidaritat per part de dones que decideixen ajudar a altres dones a ser mares.

  COM ÉS EL PROCÉS DE DONACIÓ D’ÒVULS A EMBRIOGYN?

  L’equip del programa de donació d’Embriogyn estarà amb tu i t’acompanyarà en tot moment.

  ENTREVISTA I PROVES MÈDIQUES COM A DONANT D’ÒVULS

  A aquelles dones que després de rebre una completa i detallada informació del procediment, de forma lliure i voluntària, decideixen ser donants d’òvuls, se’ls practicarà un extens i rigorós protocol d’estudi per tal d’assegurar un bon estat de salut física i mental, una normalitat de l’aparell reproductor i una garantia que no pateixen malalties genètiques, hereditàries o infeccioses transmissibles a la descendència.

  L’estudi consta d’una entrevista psicològica, una exploració física general, una exploració ginecològica (citologia cervical, ecografia i cultius vaginals) i una analítica completa (hemograma, coagulació, grup i factor Rh, bioquímica, serologies de VIH, Hepatitis B, Hepatitis C, Sífilis, cariotip, estudi dels gens de la Fibrosis quística i el X-Fràgil).

  L’Unitat de Diagnòstic Prenatal i Ecografies 3D i 4D d’Embriogyn

  ESTIMULACIÓ OVÀRICA I RECUPERACIÓ DELS OVÒCITS

  És necessari tenir molt clar que donar òvuls no significa esgotar la reserva ovàrica d’una dona. Una nena neix amb 2 milions d’òvuls i a al principi de la pubertat ja només tenen aproximadament uns 400000. Sabem que al llarg de la vida reproductiva, una dona ovularà unes 400 vegades, i en l’espècie humana en cada ovulació només s’acostuma a crear un òvul madur. De manera que el nombre d’òvuls no és un factor limitant.

  De forma natural, en cada cicle menstrual l’ovari recluta molts òvuls però, habitualment, un d’ells assumeix el lideratge i serà el que creixerà, madurarà i ovularà. La resta es degeneraran i es perdran per sempre.

  En una donació d’òvuls, així com en tots els cicles de FIV, es pretén administrar una quantitat més alta d’hormona amb la finalitat d’intentar que no sigui únicament un òvul el que creixi sinó que siguin uns quants, i així poder oferir a una parella unes raonables garanties d’èxit. Aquest procediment es coneix com a estimulació ovàrica i s’aconsegueix administrant hormones durant uns 10 dies aproximadament.

  Durant aquests dies es practiquen alguns controls ecogràfics (una mitjana de tres) i analítics amb l’objectiu que sigui una estimulació ovàrica controlada, amb una resposta ovàrica ni massa alta ni baixa. Quan es considera que els òvuls ja poden ser madurs, és necessari administrar una última hormona (HCG) de forma molt puntual per induir l’ovulació.

  A les 36 hores es procedeix a la recuperació dels òvuls. Es practica en un quiròfan de forma ambulatòria, amb sedació i amb el control d’un anestesista, per poder garantir la màxima seguretat possible i evitar qualsevol molèstia física. Després d’una o dues hores d’observació, una vegada la donant ja està completament desperta, ella mateixa ja pot sortir de la clínica. El dia de la punció es recomana un repòs de 24 hores, i que preferiblement la donant vingui acompanyada.

  La recuperació posterior és molt bona. La majoria de les donants poden incorporar-se al seu ritme de vida habitual l’endemà de la punció (únic dia del procés que cal fer repòs). Únicament en alguns casos excepcionals s’aconsella repòs alguns dies més. En la majoria de casos, entre 3 i 7 dies després de l’obtenció dels òvuls, es presentarà la menstruació de forma normal.

  Aproximadament a les tres setmanes després de la menstruació les donants passen un nou examen mèdic per corroborar que tot ha tornat a la normalitat i poden reprendre el seu ritme de vida habitual.

  Els riscos derivats del procés d’estimulació (hiperestimulació ovàrica) o de la punció ovàrica són molt excepcionals i, gairebé sempre, fàcilment controlables.

  TROBA’NS

  Embriogyn Tarragona

  c/ Estanislau Figueres 8, bajos
  43003 Tarragona
  Tel. 977 24 24 51
  info@embriogyn.com

  TENS DUBTES?

  La donació d’òvuls és un procés senzill i curt. Pots omplir el formulari o contactar-nos via Whatsapp. Estarem encantades d’ajudar-te i programar una primera visita on podràs resoldre totes les teves qüestions i on t’explicarem el procés detalladament, pas a pas.

   Vols donar òvuls?

   Hora per contactar*