SERÉ MARE

SERÉ MARE

Si sents que ha arribat el moment, has de saber que no estàs sola. Ser mare soltera de forma voluntària és una opció de família per la qual cada vegada opten més dones. Entre un 2 i un 5% de les dones que consulten perquè volen ser mares, no tenen parella masculina.

Les opcions que t’oferim per quedar-te embarassada són exactament les mateixes que a qualsevol dona que requereix ajuda de la medicina de la Reproducció. En aquest cas, però, segur que haurem d’utilitzar espermatozoides de donant d’un Banc de Semen.

MACS i FERTILE Tècniques de selecció espermatozoides

COM SELECCIONA LA CLÍNICA EL DONANT MÉS IDONI PER A MI?

L’equip mèdic d’Embriogyn escollirà  el donant de semen més idoni per a tu.

A Embriogyn treballem amb els bancs de semen capdavanters a nivell mundial quant a la selecció i estudi dels donants, per poder oferir-te la màxima seguretat. La llei estableix que la donació és totalment anònima i que tots els donants han de ser majors d’edat i han de passar uns rigorosos exàmens de selecció i controls sobre les seves característiques físiques, immunològiques i genètiques per a ser acceptats com a donants.

COL·LABOREM AMB L’ASSOCIACIÓ DE MARES SOLTERES PER ELECCIÓ. UN PUNT DE TROBADA PER VOSALTRES I LES VOSTRES FAMÍLIES

Un punt de trobada si tens el somni de formar una família. Si penses que ets l’única persona amb aquesta idea al cap. Si has pres la decisió però no saps per on començar. Si ja estàs en procés i el camí se t’està fent llarg i dur. Si ja has format una família monoparental. Si creus que educar en solitari no significa sentir-te sola. Si vols compartir, aprendre, parlar, reflexionar o plantejar situacions quotidianes i reptes que t’ofereix el dia a dia aquesta associació de mares solteres per elecció pot ser la tribu que t’acompanyi en aquest plantejament de vida.

L’APADRINAMENT REPRODUCTIU, UNA PLATAFORMA DIGITAL ANÒNIMA ON COMPARTIR EMOCIONS, EXPRESSAR DUBTES I BUSCAR CONSELL EN PERSONES QUE HAN PASSAT PEL MATEIX CAMÍ QUE TU.

Si en algun moment has pensat que t’agradaria parlar amb una dona que hagi arribat a la maternitat amb aquesta fórmula i aquest contacte podria ajudar-te, a Embriogyn et donem l’oportunitat de contactar amb alguna d’elles de manera totalment anònima. Podràs buscar consell, compartir sentiments i inquietuds i sobretot, trobar respostes.

QUÈ ENS DIU LA LLEI SOBRE SER MARES SENSE PARELLA MASCULINA?

La Llei de Reproducció Assistida, en l’article 6 de la llei 35/1988, 11 Novembre, i refrendada per una sentència posterior del Tribunal Constitucional del 17 de juny de 1999 informa que no és necessari que una dona hagi de tenir parella per sotmetre’s  a Tècniques de Reproducció Assistida. Només cal que sigui major d’edat i presentar un bon estat de salut psicofísic.

Quins seran els primers passos a seguir per ser mare?

1.

Com en qualsevol altre cas, abans d’iniciar un tractament de Reproducció Assistida, caldrà realitzar un estudi bàsic de fertilitat per determinar quina és la millor opció terapèutica.

2.

D’entrada si totes les proves són correctes i la dona és fèrtil, la primera opció terapèutica és la IAD (inseminació intrauterina utilitzant una mostra espermàtica de donant), les taxes d’embaràs per cicle amb aquesta tècnica es situen al voltant del 30%. En dones que tinguin més de 38 anys o amb problemes de fertilitat, l’opció aconsellada és la Fecundació in vitro (FIV) utilitzant una mostra espermàtica de donant, tècnica que assoleix al voltant d’un 45 % de taxa d’embaràs per cicle.

3.

Les mostres espermàtiques utilitzades són de donants anònims procedents d’un Banc de Semen degudament acreditat. Les mostres es mantenen congelades i reuneixen els requisits establerts per la llei vigent referent als Bancs de cèl·lules i teixits. La llei també regula que el Banc ha de vetllar per oferir un semen amb la màxima similitud quant a grup sanguini i Rh i característiques físiques amb la dona. La donació de semen és un acte lliure, anònim i gratuït, d’un home major d’edat i que el seu estat psicofísic compleixi els requisits d’un protocol obligatori d’estudi de donants.

4.

Les famílies monoparenterals semblen ser models de futur, homes que adoptaran nens i dones que els tindran soles, i això esdevindrà cada cop més una realitat. Ser mare tinguis o no tinguis parella significa amor a la vida i cap dona que ho desitgi hi ha de renunciar pel fet de no tenir parella.

POSA’T EN CONTACTE

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

    Franja horária en la que et podem trucar*

    Quin tractament t’interessa?

    *Camps obligatoris